search instagram arrow-down

Archief

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 43 andere abonnees
juli 2020
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Spam geblokkeerd

Waar ik ben en wat ik doe

Vanaf 15 juli is Curaçao de werkplaats voor mijn nieuw boekproject én mijn reishub wanneer het coronaverhaal weer internationaal reizen toelaat.

In werk aan een boek over de ontwikkeling van een gemeenschap vanuit een pedagogisch perspectief. De gemeenschap in mijn boek is Suriname. Voor zover ik weet is niet eerder vanuit zo een perspectief over de ontwikkeling van deze gemeenschap geschreven.

Ik noem dit project mijn persoonlijke ‘big and hairy’ opdracht aan mezelf. Ik ga namelijk een nieuwe weg maken in een woud van verhalen dat door anderen (wetenschappers, journalisten, experts)  al op verschillende manieren is geclaimd en verteld, maar niet op mijn manier, de manier van een pedagoog/educator.    

Ik heb geen rolmodellen en ga te rade bij wetenschappers en auteurs die me met hun werk inspireren, niet per se met werk over Suriname. Ook laat ik me inspireren door romans, science fiction , muziek en andere kunsten. Ik ga schrijven over wat ik weet, wat ik voel, wat ik zie en wat ik denk. Ik wil het concreet en zo dicht mogelijk bij huis houden, de (Surinaamse) lezer moet er wat mee kunnen, maar het wordt geen doe- of handboek en de uitkomst weet ik niet. Dat is spannend.

Over mijn schrijfproces zal ik regelmatig artikelen publiceren op deze site. Over wat ik tegenkom, waar ik tegen aanloop en hoe ik dat aanpak. Schrijven is namelijk ook een vorm van probleemoplossing. Jullie reacties op mijn artikelen zullen waardevol voor me zijn en me sterken in mijn schrijfproces. Ik ontvang ze daarom graag.

Wanneer mijn schrijfreis af is ligt er een boek (het doel van mijn project) en kun je op deze site lezen over mijn leerproces naar dat boek (de schrijfroute).

Wensen jullie me plezier en succes.

    

6 comments on “Waar ik ben en wat ik doe

 1. Ruth schreef:

  Veel succes en natuurlijk ook een plezierige tijd toegewenst

  Like

  1. Filia Kramp schreef:

   Dank je wel Ruth!

   Like

 2. Renate Tjon Lim Sang schreef:

  Beste Filia, ik wens je inderdaad veel plezier, succes bij al deze moedige reizen, zowel fysiek als mentaal. We zullen je blijven volgen, bekommentarieren, aanmoedigen en al wat nodig is om samen met jou dit project naar tevredenheid af te ronden.

  Like

  1. Filia Kramp schreef:

   Dank je wel beste lieve Renate, dat doet me goed.

   Like

 3. deintje91 schreef:

  Wat een mooie reis ga je maken Filia, en…succes verzekerd, laat dat maar aan jou over. Héél veel inspiratie, plezier en schrijfenergie toegewenst. Ik zie uit naar je verhalen!

  Like

  1. Filia Kramp schreef:

   Dank je wel!

   Like

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: